Sýr

Sýrová pomazánka s křenem

10 dkg ementálu nebo moravského bochníku, 10 dkg másla, sůl, 2 lžíce křenu

Máslo utřeme s jemně strouhaným sýrem, solí a strouhaným křenem. Je-li pomazánka příliš tuhá, můžeme jí zředit mlékem. Mažeme na housky.

Žervé s křenem

2 balíčky žervé, sůl, 4 lžíce mléka, 1 lžíce strouhaného křenu

Žervé našleháme s mlékem a se solí a vmícháme strouhaný křen. Mažeme na černý chléb, který skládáme na sebe a krájíme řezy.

Sýr na pivě

Do malé pánvičky nalijeme 3 polévkové lžíce piva. Přidáme 250 g ementálu, nakrájeného na menší kousky. Prohřejeme sýr na mírném plameni několik minut. Pak přidáme jednu lžíci hořčice, trochu pepře. Sýrový krém, který se nám vytvořil namažeme na osmaženou bílou veku. Namazané plátky veky dáme na 1 minutu do horké trouby, aby se vytvořil škraloup. Hodí se k vínu.

Next Post

Tradiční polévky

Pá Pro 13 , 2019
Sýrová pomazánka s křenem 10 dkg ementálu nebo moravského bochníku, 10 dkg másla, sůl, 2 lžíce křenu Máslo utřeme s jemně strouhaným sýrem, solí a strouhaným křenem. Je-li pomazánka příliš tuhá, můžeme jí zředit mlékem. Mažeme na housky. Žervé s křenem 2 balíčky žervé, sůl, 4 lžíce mléka, 1 lžíce […]